10. mai hadde Seniorgruppa paviljongtur på Fagernes

Fra Kviteberg
Fra Kviteberg Foto: Olaug Kristine Tronsplass

Seniorgruppa har gått sin første tur på barmark i år. Vi ble syv personer på denne turen. Vi fikk et flott vær med sommerlig temperatur. 

Vi startet opp ved Shell syd og gikk gangvegen opp til E16. Fulgte den et lite stykke før vi tok av til Nesjordet og videre opp til Kviteberg.

Vel oppe kosa vi oss med utsikten og medbrakt kaffe. Oppe på husmannsplassen så vi rester etter husa som hadde stått der. Vi kunne også lese litt om hvordan de levde der oppe.

Fra Kviteberg
Fra Kviteberg Foto: Olaug Kristine Tronsplass

Vi gikk stien forbi Kristiansletta og ned på Bygdinvegen ved Valdres Auto. Fortsatt en del snø å passere der. Å gå over gangbrua ved fossen er flott, men trist å se så lite vann i fossen.

Ved “mølla” ble det en del mimring om fra den gang den var i full drift, og så nifst det var å gå forbi saga og mølle når det var blitt mørkt. Så bar det opp til paviljongen på Blåbærmyra.

Vi kalte denne plassen for Lysthuset da jeg vokste opp. Var vist et Lysthus som sto her for lenge siden. Derfra gikk turen tilbake til Shell. Vi tok det med ro med mange stopp, så turen tok tre timer.

Takk til alle som møtte opp, og gjorde denne turen så hyggelig.

Turleder og referent: Olaug Kristine Tronsplass

Foto: Olaug Kristine Tronsplass
Foto: Olaug Kristine Tronsplass
Fra "Lysthuset"
Fra "Lysthuset" Foto: Olaug Kristine Tronsplass

Skrevet av Jørgen Wangensteen 11. mai 2016