21. juni had​​​​​​​de Seniorgruppa tur på Raudalsfjellet

Foto: Olaug Kristine Tronsplass

Det ble 19 personer med stort og smått som ble med på turen til Raudalsfjellet og Raudalsdansen. Etter en regnfylt mandag, våknet vi opp til sol på nesten skyfri himmel.

Vi møttes på Shell for samkjøring. Det ble 9 som ville bli med til Sanderstølen, men nesten alle kjørte runden om Gol på tilbaketuren. Det ble bare tre mil lengre og ble en fin rundtur.

Vi startet å gå på grusvei og gikk i ca 15 min, før vi tok en bratt men kort stigning opp til Dansarfeten, som Raudalsdansen også kalles. Her er det artig å se at det fortsatt ikke vokser noe gress midt på danseplassen. Det står to steiner der, som nok var spellemannssteinene.  Det er jo forma som en aula, og der samla hallingene seg på den ene siden, og valdresene på den andre. Her ble det både dansa og sloss. Artig med en slik plass som er akkurat som den var den gang det ble festa her.

Etter en liten pause her, fortsatt vi opp på Raudalsfjellet på god sti. Det var litt vind på toppen, men vi fant oss en lun plass og kosa oss med ei lang og god matpause. Her oppe var det et flott panorama å skue.

Vel tilbake i bilene takket jeg for at så mange ble med på denne turen, så kjørte vi ni til Sanderstølen. Fira av oss tok seg et bad i bassenget, og etterpå spiste vi alle ni deilige smørbrød og pizza, før vi reiste tilbake til Shell.

Referent: Olaug Tronsplass

Skrevet av Jørgen Wangensteen 22. juni 2016