30. juni var det tur til Tjuvhans-hula

På veg til Tjuvhans-hula
På veg til Tjuvhans-hula Foto: Torkjell Haugen

Turen opp til Tjuvhans-hula var et samarbeid mellom Fønhus foreningen og DNT Valdres i anledningen åpning av tursti opp til hula til Tjuv Hans. Fønhus foreningen har nedlagt mye arbeid i å merke og sette opp skilt og info-tavler slik at det skal være lett å finne frem, for hula er ikke godt synlig før du kommer helt innpå.

Den høytidelige åpningen ble foretatt av leder for DNT Valdres, Merethe Lundene, i samarbeid med grunneiere og ildsjeler i Fønhus foreningen.

Det var hele 55 deltagere på turen og første delen gikk gjennom skog før vi kom ut på en traktorvei som slynget seg oppover mot hula. Opp mot selve hula var det store steiner som skulle forseres, men det gikk fint for alle. Stien er omkring 3 km og det tar rundt 45 minutter å gå opp.

Fremme ved hula så kom jammen Tjuv Hans ut og ville jage oss, men så fikk han øye på godjenta si, og da for han nedover lyngrabben like lettbeint som han som hentet vann ved verdens ende i eventyret. Slik ble det mulig for oss andre å ta hula nærmere i øyensyn.

Etter turen var det filmfremvisning av Troll-elgen på Piltingsrud gård for de som ønsket det, hvor det også var mulig å få seg skikkelig kost som rømmegrøt og spekemat.

Turleder og referent: Torkjell Haugen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 7. juli 2016