24. juli var det dagstur til Gråskarvet

Utsikt mot Helin og Vang
Utsikt mot Helin og Vang Foto: Steinar Kvåle

Dagen startet grå, tåkete og regntung, men da vi, 4 personer og 1 hund, ankom Kvitehaugen hadde tåka allerede lettet en god del og vi kunne skimte blå himmel. Været klarnet enda mer opp og dette været fulgte oss hele dagen, med unntak av 10 regndråper.

Farten ble tilpasset deltakerne og vi fant grunn til å nyte den fine utsikten flere ganger oppover bakkene langs med Oksleåne. Vel oppe den bratteste kneika, dreide vi i nordlig retning og kom opp til høydepunktet hvor vi tok vår første matpause og nøt den fineste utsikten over Kvitehaugen og Strø.


Etter en velfortjent pause, ruslet vi videre og tok oss tid til å skue utsikten over Helin langs med ryggen på vei opp mot Jørungilknappen. På vei opp ble underlaget mer og mer stein. Vel oppe, fant vi nytt fantastisk skue. Jørungilknappen har 2 topper som vi passerte. Videre gikk ferden til topp 1728, hvor vi fant den fineste utsikten over Smådalen og nærliggende fjell. Hovedmålet ble nådd og vi kunne nyte utsikten fra Gråskarvet. Her tok vi også matpause.


På veien ned passerte vi en dyregrav/felle. Vi brukte god tid, det å gå på stein er hardt for beina. Faren for å falle er også stor og det ble ett fall som endte med ett forslått håndledd, men ingen brudd ble konstatert. Vi kjølte ned med snø innpakket i buff og ga smertestillende.


Vel nede, var alle enige om at vi hadde hatt en fin tur og at vi var heldige med været.


Referent: Steinar Kvåle

På toppen av Gråskarvet
På toppen av Gråskarvet Foto: Steinar Kvåle
Grønsennknippa i bakgrunn
Grønsennknippa i bakgrunn Foto: Steinar Kvåle

Skrevet av Jørgen Wangensteen 25. juli 2016