DNT Valdres sin påskeskitur fra Tyin til Spiterstulen

Foto: Torkjell Haugen

Litt sol og skyer på dag en, og med bustet vær de to første morgene, etter det, vi kunne ikke vært mere heldige med været. Bra tur og bra vær.

Fra turbeskrivelsen:

Lørdag 28. mars

Vi møtes på Tyin og går weaselløypa langs Tyinvatnet inn til Fondsbu, ca 19 km, forholdsvis flatt og lett terreng.

Søndag 29. mars

Vi starter fra Fondsbu og følger stikka løype oppover vest for Mjølkedøla opp til Mjølkedalsvatnet hvor vi fortsetter stigningen østover sør av høyde 1615. Der dreier vi nord over Snøhølevatnet med en liten stigning etter vann 1489. Deretter nordover mot vann 1444 og Olavsbu.  Lengde ca 14 km og denne dagen klatrer vi flest høydemeter på hele turen.

Mandag 30. mars

Turen går videre nordover med stigning opp til Rauddalsbandet hvor det flater litt ut mot Nedre Høgvagltjønnen. Der dreier vi mot nordvest over Øvre Høgvagltjønnen og Leirvatnet hvor vi overnatter på Leirvassbu som er en privat, betjent turisthytte.  Lengde er ca 12 km.

Tirsdag 31. mars

Siste dag på ski går østover over Leirvatnet, Troget og Panna. Der dreier vi nordøstover mot Visdalen hvor vi følger dalen som etter hvert dreier nordover til Spiterstulen. Forholdsvis flat dagsetappe. På Spiterstulen spiser vi middag og overnatter. Lengde er ca 17 km.

Onsdag 1. april

Vi tar minibuss fra Spiterstulen, eller maxitaxi ned til Lom. Der tar vi ekspressbuss til Lillehammer hvor vi går over på buss til Valdres via Dokka. Beregnet ankomst Fagernes er 17.45. 

Klikk her for å skrive tekst.
Fra Kyrkja
Fra Kyrkja Foto: Torkjell Haugen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 8. april 2015