SjekkUT blir en del av UT

DNTs populære tjeneste for digital turpostregistrering - DNT SjekkUT - blir nå en del av UT-appen og UT.no. Den gamle DNT SjekkUT-appen blir lagt ned 1. november 2021.

Du kan allerede nå ta i bruk UT-appen for å registrere dine besøk digitalt - og fortsette å samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre steder over hele landet.

SjekkUT slik du kjenner det
"Nye" SjekkUT vil fungere som før - når du er i nærheten av et sted eller ei hytte kan du "sjekke inn" via UT-appen.

Du vil også fortsatt finne ulike lister, altså samlinger med anbefalte turmål, steder og hytter, satt sammen av DNTs medlemsforeninger. Ved å "følge" eller melde deg på ei liste kan du enkelt ha oversikt over hvor mange steder i lista du har besøkt, samt delta i eventuelle konkurranser eller trekninger knyttet til lista.

Du beholder "innsjekkingene" dine
Vi tar vare på alle besøkene du tidligere har registrert i eksisterende SjekkUT. Dermed kan du fortsette "der du slapp" og ikke måtte begynne helt på nytt når du tar i bruk SjekkUT i UT-appen. Du vil også beholde oversikten over alle listene du er påmeldt. Dette krever imidlertid at du oppretter en UT-brukerkonto med samme e-postadresse som du har brukt i eksisterende SjekkUT. Se informasjon om dette nedenfor.​​​​​​​

Hva må du gjøre nå?

Vi anbefaler at du tar i bruk «nye» SjekkUT i UT-appen allerede nå.

Slik kommer du i gang:

1. Opprett en UT-brukerkonto på UT.no For å kunne bruke SjekkUT i UT-appen MÅ du opprette en UT-brukerkonto (hvis du ikke allerede har gjort dette) - det er selvfølgelig helt gratis!
  2. Last ned siste versjon av UT-appen til din telefon (se lenker til Appstore og Google Play nedenfor)
  3. Logg inn i UT-appen med den nye UT-brukerkontoen du har opprettet.
  4. Dra på tur og «sjekk inn» på hytter, turmål og steder du finner i UT-appen.

NB! Dersom du har brukt eksisterende SjekkUT-app er det viktig at du bruker samme e-postadresse når du oppretter en ny UT-brukerkonto, slik at vi kan finne igjen dine tidligere besøk.