Hengekøyetur til Skjellungskampen m/Barnas turlag

Fellestur

Fra dato
13. juni kl. 14:00
Til dato
14. juni kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hengekøye
Arrangører
DNT Valdres, Barnas Turlag Gjøvik , Barnas Turlag Valdres
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land (se kart)
Dette arrangementet er over!

Skjellungskampen sees i sydlig retning fra Dokka. Fra utsiktspunktet på toppen (420 moh) kan du se ned over Dokka-dalen og sydover mot Dokka-deltaet i Randsfjordens nordende.

Oppmøte:

  • Fra Gjøvik: kjør fv 33 til Dokka og ta til venstre fv 245 mot Jevnaker (i krysset rett ned for Dokka sentrum)
  • Fra Fagernes: kjør fv 33 til Dokka og ta til høyre fv 245 mot Jevnaker (i krysset rett ned for Dokka sentrum)

Etter cirka 2,5 km på fv 245, sving til høyre til Mælumslivegen. Vi møtes ved bomkassa, som er på venstre siden (kr 80,- i 2019, kontant eller vipps). Eksakt tidspunkt for oppmøte avtales med turledere.

Fra bomkassa kjører vi opp lia. Vi parkerer etter cirka 3,5 km. Med tunge sekker på ryggen går vi cirka 2 km til selve Skjellungskampen. Det meste av strekningen er skogsbilvei, mens de siste 200 meterne er på sti i terrenget.

Etter å ha etablert leir, spiser vi middag, for så å utforske området. Ved Huldreputten får barna høre om huldra som har gitt navn til tjernet. På søndag pakker vi ned leir og går samme vei tilbake til bilene. Det blir mulighet for søndagstur i området.  

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 11. juni kl 20:00.

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Hengekøyetur til Skjellungskampen m/Barnas turlag

Skjellungskampen sees i sydlig retning fra Dokka. Fra utsiktspunktet på toppen (420 moh) kan du se ned over Dokka-dalen og sydover mot Dokka-deltaet i Randsfjordens nordende. Oppmøte: Fra Gjøvik: kjør fv ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Petra Kaderkova
  • Dienne Versteeg Bjørneng