Onsdagssnerten: Gamle Kongevegen over Kvamskleiva i Vang

Fellestur

Dato
15. juli kl. 17:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Onsdagssnerten
Arrangør
DNT Valdres

En kongelig tur i historiske omgivelser med fantastisk utsikt over Neset og Hensgardane, og over mot Leirhol der ridder Sigvat av Leirholar engang bodde. 

Vi starter turen ved rasteplass 200 meter vest av Nestet i Vang langs E-16. Vi følger den nyrestaurerte Gamle Kongevegen over Kvamskleiva hvor en kan se rett ned på dagens E-16 der den går i tunell i Kvamskleiva. Derfra videre til garden Kvam, hvor Gjest Bårdsen satt i arrest. Så følger vi veien i litt kupert terreng før vi på avslutningen får nedoverbakke mot Syndrol hvor turen ender. Selve turen er omkring 4 km. 

Dette er en Onsdagssnert-tur, og de som vil kan møre på kl 1700 Shell på Fagernes for samkjøring, de øvrige møter ved parkeringsplass ved E-16 vest av Neset i Vang kl 1745. Turleder møter dere ved parkeringsplass på E-16 ved Neset i Vang. 

Kart: Turkart Vang i Valdres 1:50 000 

Onsdagssnerten: Gamle Kongevegen over Kvamskleiva i Vang

En kongelig tur i historiske omgivelser med fantastisk utsikt over Neset og Hensgardane, og over mot Leirhol der ridder Sigvat av Leirholar engang bodde.  Vi starter turen ved rasteplass 200 meter vest av Nestet i Vang langs E-16. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Torkjell Haugen