Onsdagssnerten: Gamle Kongevegen over Kvamskleiva i Vang

Fellestur

Dato
15. juli kl. 17:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Onsdagssnerten
Arrangør
DNT Valdres
Dette arrangementet er over!

En kongelig tur i historiske omgivelser med fantastisk utsikt over Neset og Hensgardane, og over mot Leirhol der ridder Sigvat av Leirholar engang bodde. 

Vi starter turen ved rasteplass 200 meter vest av Nestet i Vang langs E-16. Vi følger den nyrestaurerte Gamle Kongevegen over Kvamskleiva hvor en kan se rett ned på dagens E-16 der den går i tunell i Kvamskleiva. Derfra videre til garden Kvam, hvor Gjest Bårdsen satt i arrest. Så følger vi veien i litt kupert terreng før vi på avslutningen får nedoverbakke mot Syndrol hvor turen ender. Selve turen er omkring 4 km. 

Dette er en Onsdagssnert-tur, og de som vil kan møte på kl 1700 Shell på Fagernes for samkjøring (avstandskravet gjelder også i bil for andre enn husstandsmedlemmer). De øvrige møter ved parkeringsplass ved E-16 vest av Neset i Vang kl 1745. Turleder møter dere ved parkeringsplass på E-16 ved Neset i Vang. 

Kart: Turkart Vang i Valdres 1:50 000

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 2 dager i forkant innen kl 20:00.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Onsdagssnerten: Gamle Kongevegen over Kvamskleiva i Vang

En kongelig tur i historiske omgivelser med fantastisk utsikt over Neset og Hensgardane, og over mot Leirhol der ridder Sigvat av Leirholar engang bodde.  Vi starter turen ved rasteplass 200 meter vest av Nestet i Vang langs E-16. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Torkjell Haugen