Liomseter (Langsua) - 3 dagers tur m/Seniorgruppa

Fellestur

Fra dato
18. august kl. 09:00
Til dato
20. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
DNT Valdres, Seniorgruppa Valdres
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
Påmeldingsfrist 31. jul

Liomseter ligger idyllisk til i Gausdal Vestfjell/Langsua Nasjonalpark, og er et ypperlig utgangspunkt for spennende turer i et unikt landskap.

Dag 1. Vi møtes på Fagernes kl 9 00  og kjører mot Liomseter. Hvis det er åpent på Lenningen tar vi en liten kaffepause, derefter kjører vi videre og tar en stopp og går opp til Røssjøkollen, (turen tar ca 2 – 3 timer ). Vi tar en mat/kaffepause på toppen og går samme vei ned til bilene. Så kjører vi videre til Liomseter, hvor vi får rom, kanskje litt hygge både før og etter middag.

Dag 2. Vi spiser frokost og starter turen kl 10 00 og går en rundtur over Skeikampen og Skyttarbufjellet med fantastisk utsikt, og derefter tilbake til Liomseter. Turen tar ca 5 til 6 timer inkluderet flere pauser. Hygge på kvelden.

Dag 3. Spåtind (1414 m.o.h.) er høgaste fjelltoppen i Synnfjell-massivet. Den er grensetopp mellom Etnedal og Nordre Land kommunar. Her frå har du kanskje det vidaste utsynet i heile Valdres. I fint ver kan du sjå Gaustastoppen, Hallingskarvet, fjell i Hemsedal, mange av fjella i Valdres, Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane for å nemnda nokre.

Etter vi har pakka og ete frukost denne dagen, reiser vi tilbake den vegen vi kom første dagen. Vi parkerer eit stykke vest får Lenningen og følgjer raudmerka sti til topps og går same lei tilbake. Turen er ca. 6 km ein veg. Stigen er lettgått, men med ein bratt kneik etter punktet 1320 m.o.h. Høgdeskilnaden på turen er 400 m.

På denne turen kjem vi opp på den høgste toppen i løpet av desse tre dagane vi er saman. Det kan blåsa friskt og kaldt på toppen. Det er difor ekstra viktig å ha med ekstra klede (skjerf og vottar også) i sekken denne dagen. 

Meir informasjon om turar i Synnfjellet finn du i  boka «På tur i Valdres øst» utgjeven av DNT Valdres og Glittertind forlag.

Kart: Langsua nasjonalpark 1: 50 000    Topo 3000

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 31. juli kl 18:00, begrenset plasser.

Pakkeliste og nærmere opplysninger fås etter påmelding.

Liomseter (Langsua) - 3 dagers tur m/Seniorgruppa

Liomseter ligger idyllisk til i Gausdal Vestfjell/Langsua Nasjonalpark, og er et ypperlig utgangspunkt for spennende turer i et unikt landskap. Dag 1. Vi møtes på Fagernes kl 9 00  og ...

Kontaktinformasjon:

  • Ester Christensen
  • Tlf. 918 18 842

Turledere:

  • Bjørn Vegard Johnsen
  • Ester Christensen