3-dagers tur i vakre Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
2. september kl. 09:00
Til dato
4. september kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangør
DNT Valdres
Turkode
Påmeldingsfrist 14. aug

Fredag går vi en av Norges fineste daler, Svartdalen, lørdag tar vi toppturen opp Gjendetunga med utsikt til alle toppene rundt og søndag den spektakulære oppstigningen Bukkelægeret, en flott rundtur for deg som vil gå i vakker natur med noen utfordringer underveis.

Vi starter turen fra Bygdin og tar M/S Bitihorn kl. 0905 inn til Torfinsbu. Etter en lett og forholdsvis rask oppstigning opp Torfinnsdalen til ca. 1200 moh flater terrenget noe ut og det går lett videre til 1500 moh og her skuer vi utover Svartdalstjednet. I Svartdalen går du med mange mektige topper på begge sider, som kan ta pusten fra deg, blant annet Mesmogtinden og Leirungskampen. Langs nedstigningen mot Gjendebu ser du bl.a. Bukkelægeret og Besseggen på nordsiden av det grønne Gjende vannet. En bratt, men ganske kort nedstigning mot Gjendebu avslutter turen, som er på ca. 14 km. På Gjendebu får vi servert en tre retters middag og en god natts søvn.

Etter frokost smører vi en god niste og gjør oss klare for Gjendetunga. Vi går litt opp mor Storådalen før vi tar av og følger god sti opp ryggen. Her er det et par partier med klyving før det flater litt ut og vi runder mot toppen, men vi får igjen for strevet når vi kan skue ut over Gjende, sørover mot Gjendealpene, Hurrungane i vest og nordover mot Storådalen og Semeltinden. Tilbake går vi litt videre og ned til stien i Veslådalen og tilbake til Gjendebu. Rundturen er på ca. 8 km, men er været fint kan vi ta med Tungepiggan også.

Siste dagen går vi fra Gjendebu og opp bratte Bukkelægeret med en stigning på ca. 500 høydemeter opp til platået på Memurutunga. Fra Memurutunga går turen videre over Sjugurtinden og ned til Memurubu. På de bratteste partiene er det sikret med kjetting og wire, som man kan holde seg i. Bukkelægeret er kjent for sin rike flora. Denne turen er ca. 10 km. Fra Memurubu tar vi Gjende båten til Gjendesheim og buss derfra tilbake Bygdin.

Oppmøte: Bygdin brygge

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 14. august kl 20:00.

Turen koster 2 netter på Gjendebu, 2 båtreiser og egen transport til Bygdin.

HUSK påmeldingsfristen pga bestilling av billetter og rom på Gjendebu.

Detaljert informasjon og pakkeliste vil bli sendt etter påmeldingsfristen.

Denne turen krever at du er i god form og takler både lange og bratte turer.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Nina Horn Steindebakken
  • Linda Wickstrøm