Vil du ro akevitt over Bygdin?

I robåt på Bygdin
I robåt på Bygdin Foto: Olav Bjørn Øye

Olsok er det stor feiring på Eidsbugarden, og DNT Valdres har fått utfordring med å ro 151 flasker med «Vinje-akevitt» i trebåter over fjellsjøen Bygdin.

DNT Valdres har alt noen villige roere på blokka, men trenger flere til å være med på ro-dugnaden fra Bygdin til Eidsbugarden i løpet av lørdag 28. og søndag 29. juli.

Feirer DNT og Vinje

Den store folkefesten på Eidsbugarden Olsokdagen er del av markeringen av at DNT feirer 150-årsjubileum i år, og at det er 200 år siden Aasmund Olavsson Vinje ble født.

Utfordringen til DNT Valdres kom fra arrangørene på Eidsbugarden, med Fondsbu-vertinne Solbjørg Kvålshaugen og hytteeier Birger Løvland i spissen.

De har blant annet fått laget en egen «Vinje-akevitt», der flaskene har en særegen etikett laget av Ingrid Wigdel fra Vang.

Historisk roing

Bakgrunnen for å ro Bygdin på langs er at dette var måten å komme seg til Eidsbugarden på Vinjes tid, rundt 1870.

Grunnen til at det er akkurat 151 flasker er at flaskene er nummererte med hvert sitt av årstallene fra 1868 til 2018.

Det er lagt opp til stopp/overnatting på Torfinnsbu, og hele opplegget er selvfølgelig avhengig av gode nok værforhold.

Interesserte roere bes kontakte DNT Valdres ved styremedlem Tor Harald Skogheim.

Raufjordsheim

Skrevet av Jørgen Wangensteen 28. juni 2018