Videregående turlederutdanning

Alvdal Vestfjell
Alvdal Vestfjell Foto: Torkjell Haugen

I høst har to turledere tilknyttet DNT Valdres tatt videreutdanning i turledelse og er nå DNT sertifiserte sommerturledere. Disse er Steinar Kvåle og Torkjell Haugen.

Sommerturledelsekurset gikk over fem dager fordelt på to helger, og ble arrangert av Hamar og Hedmark turistforening. Kurset henvendte seg primært til Turistforeninger i Hedmark og Oppland. Totalt var det 11 deltagere på kurset. Første del gikk i Alvdal Vestfjell hvor været spilte på lag med deltagerne. Det ble en fantastisk helg med utfordringer innen navigasjon, rutevalg og turlederrollen.

Den andre helgen gikk i Jotunheimen nord av Gjende, her startet det med godt vær, men i det deltagerne skulle ligge en natt ute i nødbivuakk kom det inn regn og tåke som vedvarte resten av kurset. Allikevel en veldig nyttig erfaring for deltagerne. Kurset ble avsluttet med tur ned Bukkelegret og overnatting på Gjendebu. Underlaget var sleipt etter alt regnet, men det taklet alle på en god måte. Selv om det enkelte steder var luftig og bratt. De dyktige instruktørene for kurset var Per Bergsvein Støen og Jon Simensen.

Tekst: Torkjell Haugen

Ved Gjendebu