26. august var det rundtur over Nibbe i Hemsedal

Nibbe
Nibbe Foto: Anne-Katrine Brun Norbye

Turen har vært arrangert flere år på rad og det kommer stadig nye deltagere. Nå var vi to menn og fem kvinner. Været og humøret var på topp.

På vei opp til toppen av Nibbe (1741 moh) ble det tid til en liten 5 minutters rast i lyngen, fotografering og myter om Marikåpe, som vokser der. Vi så også 5 ryper, som pilte vekk i lyngen. Det er så en kan bli bergtatt av den imponerende utsikten fra toppen og der spiste vi vår første matpakke - lunt på sydsiden av varden.

Videre skulle vi ned til Trongebøtten. To av deltagerne var "ferske" turguider og de ville gjerne lede oss ned dit, så vi brukte litt tid på å lese kart og ta kompasskurs. Det gikk fint og vi unngikk traurige partier med kampestein. Siste stykke ned i Trongebøtten er majestetisk, men kronglete og det er fordel å være kjent. Det var lite vann i elva så vi kunne krysse lett og gå på sydsiden utover dalen.

Andre matpausen ble inntatt nederst i dalen ved badekulper, men ingen lot seg friste... Siste etappe er på god sti og grusvei. Så deilig å kunne lange ut! Vi gikk i rask marsj siste timen og turen tok totalt 6,5 timer. Alle var enige om at det hadde vært en krevende og flott tur i "nytt" område og vil gjerne komme tilbake for et nytt Hemsedals-fjell neste år.

Referent og turleder: Anne-Katrine Brun Norbye

Pause midt i elva
Pause midt i elva Foto: Anne-Katrine Brun Norbye

Skrevet av Jørgen Wangensteen 19. september 2018