Første helga i juli var det 3-dager på Merket med yoga og tur

Foto: Linda Wickstrøm

Steinar og jeg har hatt med oss 6 glade damer på denne turen, med base på Merket i Tisleidalen. Praten har gått lett og alle har pratet med alle. En veldig fin gjeng. Steinar måtte dessverre drive med rundballer på fredag, så vi måtte klare oss uten ham den dagen.

Fredag møttes vi på Merket i strålende sol. Vi fylte opp 2 biler og kjørte til Eidvasstølen. Vi gikk derfra til Makalaus på relativt tørre stier, og i noenlunde samlet tropp. 5 av damene hadde ikke vært i denne delen av Valdres før. Det var fantastisk utsikt fra toppen, men relativt mye vind. Vi fant le ved et skur, der vi kunne nyte medbrakt matpakke. Så ruslet vi ned igjen i rolig tempo.

Siden det fortsatt var igjen mye av dagen, bestemte vi oss for å kjøre til Kinn og besøke jettegrytene. Fine stier også hit, og vi tok oss tid å kjenne på den trolske stemningen ved grytene.

Tilbake på Merket var vi klare for yoga. Siden det fortsatt var nydelig vær kunne vi ta en rolig økt i gresset. Tross flittig bruk av myggspray fikk mygg og knott seg et godt måltid på oss:) Etter en god dusj var vi klare for middag - og dessert. Vi koste oss lenge ved matbordet og praten gikk lett. Tilbake ved felleshytta delte vi oss i 2 lag og hadde quis.

Foto: Linda Wickstrøm

På lørdag gjemte solen seg bak skyene og yr meldte regnbyger, så vi startet dagen med yoga inne. En energisk økt som fikk igang kroppen. Steinar dukket opp til frokost og satt klar med kart og kompass. Etter ønske fra turdeltagerne startet vi turen fra Merket idag. Vi satte kurs mot Falken, fulgte grusveien et godt stykke før vi kom inn på en sti. Vi lot oss fascinere av alle ballblomstene som vokste i store mengder på stølsområde her. Været skiftet etter hvert til uregelmessige regnbyger, og lykkelige var vi når vi fant en gapahuk ved Hærevann og kunne spise nista tørrskodde. Her bestemte vi oss for å snu. Turen tilbake gikk stort sett på gode stier gjennom skogen. 17 km viste skrittelleren til den ene turdeltageren, og det var hun veldig fornøyd med.

Ikke tid til noe latmannsliv her, etter en kort pause var vi klar for ny yogaøkt i rolig tempo. Det var herlig å komme til dekket bord og spise god mat, noe vi alle satte pris på. Vi hadde ny quis etter maten, og selv om spørsmåla var vanskelige lærte vi nok et og annet.

Yogaøkt
Yogaøkt

Søndag kom med sol fra morgenen. Dessverre var det så vått i gresset tvi måtte ta yogaen inne. Etter frokost og nistesmøring pakket vi oss ut og kjørte i samlet flokk mot Gjølmyr. Herfra gikk vi i rolig tempo opp på Gribbe. Selv om toppen er lettgått og ikke så høy har man en fantastisk utsikt herfra. Vi tok en annen vei ned, slik at vi fikk en rundtur.

Vi avsluttet relativt tidlig på dagen, med fornøyde turdeltakere, og vi var alle enige om at det hadde vært en fin tur :)

Referent: Linda Wickstrøm

Turledere: Linda Wickstrøm og Steinar Kvåle

Turlederne
Turlederne

Skrevet av Jørgen Wangensteen 9. juli 2019