I august hadde Seniorgruppa 3 dagers tur på Hardangervidda

Snart framme på Krækkja
Snart framme på Krækkja Foto: Ester Christensen

Vi var 11 personer som møttes på Fagernes og drog i vei til Geilo. Der var vi på kafe, og enda 2 damer kom til. Vi ble sittende en stund, da det regnet ute.

Da det sluttet å regne drog vi opp i alpinanlegget ovenfor Geilo og startet vandreturen rundt Havsdalshovda. Etter å ha gått en stund, åpnet det seg en flott utsikt over Geilo. Da vi rundet Havsdalshovda, hadde vi Hallingskarvet i front, og så nedover Budalsvatnet, flott utsikt. Etter 4 og 1/2 time var vi tilbake ved bilene, kun med noen få dråper regn på turen.

Vi spiste middag på Geilo og drog deretter til Fagerheim, hvor vi ble innkvartert. Om kvelden hygget vi oss med quis, og hyggelig snakk.

Fagerheim
Fagerheim Foto: Ester Christensen

Dagen etter gikk vi til Krækkja, det tok et par timer. På Krækkja fikk vi lov å spise niste i oppholdsstua og verten Kjell Slåtten kom og fortalte litt om stedet, han har sin siste sommer der i år etter 54 år. Krækkja er nettopp blitt pusset opp, og vi fikk omvisning, både i det nye og det gamle.

På Krækkja
På Krækkja Foto: Ester Christensen

Så var det å vende nesen hjem til Fagerheim. Vi gikk den andre veien rundt Storekrækkjavatnet.

Onsdag var det hjemreise, vi pakket ut, og kjørte noen få 100 m, hvor vi parkerte og gikk til Krækkjahæa, den høgste toppen i området. Det var flott utsikt til alle kanter, været var fint, men litt vind. Etter en god pause på toppen, bar det nedover til bilene og videre hjemover. På veien var vi innom en liten hyggelig kafe.

Takk for en hyggelig tur til alle deltakere.

Referent: Ester Christensen

Turledere: Ester Christensen og Bjørn Vegar Johnsen

Foto: Ester Christensen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 1. september 2019