Siste helga i august var det 5 dagers tur i Jotunheimen

Gjennom Jotunheimen
Gjennom Jotunheimen Foto: Anne-Katrine Brun Norbye

Under overskriften Perler i Jotunheimen gikk turen fra Leirvassbu - Olavsbu - Skogadalsbøen (2 overnattinger) - Vetti Gard – Årdal. Det var fem interesserte, tre påmeldinger, men bare to deltagere bekreftet oppmøte.

Turen startet fra Fagernes søndag ettermiddag med buss til Leirvassbu. Neste dag var det fottur til Olavsbu i strålende solskinn. Trivelig selvbetjent hytte med god plass til alle.

Sensommer på Olavsbu
Sensommer på Olavsbu Foto: Anne-Katrine B. Nordbye

Tirsdag gikk turen utover dalen og ned til Skogadalsbøen i varmt og strålende sommervær. En av deltagerne var en 82 år gammel fjellvant dame med godt humør, pågangsmot og med en drøm om å komme til Skogadalsbøen.

Onsdag var været like fint og vi delte oss. En tur gikk innover Skogadalen og den andre ned i Utlaholet til Vormeli. Skogadalsbøen er trivelig og lekkert nyoppusset med stearinlys og pynt til og med på do.

Olavsbu-Skogadalsbøen.
Olavsbu-Skogadalsbøen. Foto: Anne-Katrine B. Nordbye

Torsdag kom med værskifte. Turen gikk over Friken i regnvær og vind, men mot ettermiddagen bedret det seg. Vi hadde planlagt lunsj på Ingjerdbu på Vettismorket, men så viste det seg at det ikke lenger er en DNT hytte! – til tross for flere skilt underveis om noe annet. Vi gikk bortom Vettisfossen med en imponerende stor vannføring før vi gikk ned til Vetti Gard for middag og overnatting. Til tross for våte og glatte steiner og bratt ned til Vetti, kom alle seg ned glade, våte og i god behold. Vetti anbefales ikke som overnattingssted. Det var overraskende skittent (uhygienisk) og dårlig service med to ungdommer som gjorde så godt de kunne, men det var ikke nok.

Fredag var det vandring på folkevegen utover Utladalen til Hjelle. På Hjelle fikk vi komme inn å se utstillingen og fikk varm kaffe mens vi ventet på bussen. Bussen kom aldri, selv om den skulle gå på fredager, så vi tok en drosje til Øvre Årdal og Valdresekspressen tilbake til Fagernes.

Et solgløtt på en ellers våt dag.
Et solgløtt på en ellers våt dag. Foto: Mads Wangensten

I løpet av turen møtte vi to fjellrypekull og et stort lirypekull, vi plukket blåbær og multer og badet i forfriskende fjellvann. En usedvanlig hyggelig tur gjennom Jotunheimen med naturperler av mange slag!

Referent: Anne-Katrine Norbye

Turledere: Mads Wangensten og Anne-Katrine Norbye

Multer i regnvær.
Multer i regnvær.

Skrevet av Jørgen Wangensteen 16. september 2019