3. til 5. juli var det yoga og fjellturer på Bygdin Høifieldshotel

Våknet til blå, blå himmel på lørdag
Våknet til blå, blå himmel på lørdag Foto: Linda Wickstrøm

Det var 12 damer påmeldt + 2 turledere. På fredag kl 11 møttes 8 av oss på Bygdin Høifieldshotell, og vi la første turen til Mefjellet, som er en av årets kremtopper.

Vi fulgte merket sti fra hotellet og inn mot Fagerdalen i friskt regn, og deretter snøvær, og dreide etter hvert til venstre mot Kongsliknuppen og deretter mot Mefjellet fra sydøstsiden. Skyene lettet og solen tittet fram da vi ankom toppen. Vi fikk et spektakulært skue innover Bygdin mot Tyin, og på vei ned igjen fikk vi øye på DS Bitihorn på vei østover. Vi hadde en hyggelig og velfortjent rast i lia litt nedenfor toppen i ly for nordøsten.

Resten av turfølget ankom etterhvert, og til yogaen kl. 18.00, i den «eventyrlige» kjellerstua, var vi fulltallig. Det var god plass til 14 damer, og Linda ga oss en grundig intro og innføring i mediyoga.

Det var god stemning ved langbordet i spisesalen, der vi ble servert tre retters middag med bl.a. lokal ørret.

Klare for middag, i den koselige spisesalen
Klare for middag, i den koselige spisesalen

Lørdag våknet vi til blå, blå himmel og strålende sol. Vi fikk en perfekt start på dagen med Mediyoga før frokost. Frokosten var variert og smakfull, og smittevernreglene ble godt ivaretatt.

Langtur til Nordre Gluptinden fra Haugseter var et bra valg på en dag da drømmeværet virkelig slo til for fullt. Alle 14 viste å sette pris på det, og alle ville til topps. Vi la i vei langs tydelig sti, hjalp hverandre over Urekåne, en stor balansekunst over steinene i elva, som hadde bra vannføring. En lettgått tur på mykt underlag.

Etter drøye to timer smakte det fortreffelig med medbrakt selvsmurt niste mellom Nordre og søndre Gluptindene. Vi ble anbefalt oppstigning fra nordsiden og det funket bra. Utsikten måtte oppleves mot alle himmelretninger, og vi så mange kjente gromtopper, samt fikk et flott skue over Vinstern og Bygdin samtidig.

Noe pionervirksomhet ned fra toppen, da vi valgte nedstigning på sørsiden, det gikk fint. I samlet flokk tok vi turen tilbake til Haugseter. Til tross for antydning til skognag, ømhet i føtter og muskulatur, kom vi helskinnet fram.

Vi fant ut at yoga var den beste terapi, etter det vi vurderte som en drøy og fenomenal tur. Etter en velfortjent og smakfull middag i hyggelige omgivelser, var samtlige klar for en relativt tidlig avslutning på lørdagskvelden.

På vei mot Bygdisheim i regnværet søndag
På vei mot Bygdisheim i regnværet søndag Foto: Linda Wickstrøm

Søndagen startet med ordinær yoga, takk til Linda nok en gang, for solhilsen, krigeren mm. Siden det var heftig regn på søndag og flere hadde lang vei hjem, var vi 8 som gikk inn til Bygdisheim og avsluttet en innholdsrik helg med kaffe, niste/vafler inne i damesalongen på Bygdin. Takk til flotte, spreke damer for en herlig helg i fjellheimen, og takk til vertskap og betjening på Bygdin Høifieldshotell for varm mottagelse.

Referent og turleder: Helga E Waagaard

Turleder og yogainstruktør: Linda Wickstrøm

Hele gjengen (unntatt fotografen)
Hele gjengen (unntatt fotografen) Foto: Linda Wickstrøm

Skrevet av Jørgen Wangensteen 10. juli 2020