12. juli var det Kremtopptur til Skørsnøse

På Skørsnøse
På Skørsnøse Foto: Torkjell Haugen

Litt frisk vind må en påregne når det er topptur i Vang.

På en litt skyet og vindfull søndag var vi elleve stykker som møttes ved Gamle Grihamarstølen på Filefjell for å gå opp på Skørsnøse, som er en av årets Kremtopper.


Etter en liten orientering om dagens tur og regler i forhold til Corona kunne vi starte opp gjennom bjørkebelte langs en godt merket sti, og etter en liten halvtime var vi kommet så høyt at vi hadde flott utsyn over Tyinkrysset og Filefjell skisenter med alle omliggende hyttefelt.

På veg opp fra Grihamarstølen
På veg opp fra Grihamarstølen Foto: Torkjell Haugen

Vi hadde hyppige historiepauser hvor det ble fortalt ulike lokalhistoriske småbiter om blant annet St. Thomaskyrkjas historie og betydning med tilhørende sagn. Etter hvert som vi kom på toppens nordside kunne vi gå over flere store områder der snøen ikke hadde smeltet enda, og det ble tid for en litt lengere pause med mat og drikke. Vi møtte også flere andre som hadde samme mål som oss denne dagen.

Foto: Torkjell Haugen

Etter å ha rundet toppens nordside kunne vi endelig få en formening av hvor toppen var, og dette ga ekstra motivasjon opp den siste kneika. Vel oppe ved varden ble det tatt bilder og besøket ble registrert i SjekkUt appen. Vi fant oss en liten bergknaus øst av selve toppen som ga le for vinden, og der rastet vi en stund og spiste nistematen vår.

Foto: Torkjell Haugen

Skydekke lå lavt denne dagen, så noen utsikt inn i Jotunheimen ble det ikke, men vi kunne se ned på Otrøvatnet og opp mot Suletinden. På turen ned fikk vil noen få regndråper, men det satte ingen demper på en flott tur.

Referent og turleder: Torkjell Haugen

Rast på Skørsnøse
Rast på Skørsnøse Foto: Torkjell Haugen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 28. juli 2020